Supervisie en centralisatie van gebouwen en infrastructuur

De invoering van een supervisor-oplossing in een gebouw maakt het mogelijk om de veiligheid te verbeteren en het dagelijks beheer te vereenvoudigen. Alle technische apparatuur, zoals beveiliging en energiebeheer worden gecentraliseerd en alle informatie wordt op één grafische interface weergegeven. De Axiome Concept® Supervisor stelt u in staat vorm te geven aan alle informatie van het gebouw om deze gebruiksvriendelijker en inzichtelijker te maken. De Supervisor stelt alle apparatuur op één site in staat om samen te werken door informatie-uitwisseling, of door een interventie aan één specifiek apparaat te faciliteren.

solution batiment solution batiment solution batiment solution batiment

Propriëtaire oplossing

Vaak zijn gebouwen uitgerust met verschillende generaties aan zeer heterogene apparatuur, wat het dagelijks beheer bemoeilijkt. Het is dus met als doel om het beheer te vereenvoudigen en de exploitatiekosten te verlagen dat Axiome Concept® een oplossing heeft ontwikkeld, namelijk het gecentraliseerd technisch beheer, speciaal ontworpen voor gebouwen en infrastructuren

Sterk door onze deskundigheid en onze jarenlange ervaring op het gebied van de Centralisatie en Supervisie op de Franse en internationale markten (meer dat duizend gecentraliseerd sites), begeleidt Axiome Concept® u met het implementeren van centralisatie- en hypervisie-oplossingen.

Wij hebben onze eigen software- en hardware-oplossingen ontwikkeld, waardoor we op de beste mogelijke manier tegemoet kunnen komen aan de verwachtingen en behoeften van onze klanten. De Axi-Sat® is een automaat dat, eenmaal geïnstalleerd in een site, communiceert met de aanwezige apparatuur door middel van fysieke aansluitingen of protocollen, en zal het mogelijk maken om alle aangesloten apparatuur lokaal of op afstand te beheren. Dankzij de verbinding van Axi-Sat® met de Supervisor, zal u in staat zijn om alle informatie te centraliseren en de installaties vanuit één enkele werkstation op afstand te beheren.

Multisysteem-beheer

Het gaat er om de beheerder de in staat te stellen om een globaal overzicht te hebben van de werking en van de geautomatiseerde onderdelen van een gebouw of van een industriële installatie.
De vergaarde gegevens komen uit verschillende technieken:

 • alarmen (storing, abnormale beëindiging, meting van een overschrijding drempelwaarde…).
 • statussen (werking van een uitrusting, positie, informatie van commando’s…)
 • metingen (temperaturen, werkingstijden, aantal storingen…)

De uitrustingen onder supervisie kunnen onder andere zijn :

 • elektrische voeding (laagspanningskast, verdeelkasten)
 • verlichting
 • verticale circulaties
 • verwarming, ventilatie, en acclimatisatie (HVAC)
 • loodgieterij (afvalwaterpompen, kuipen…)
 • toegangscontrole
 • videobewaking
 • brandbeveiliging (alarmen, brandblussysteem)

Het is door middel van communicatie met de meeste apparaten die op de markt zijn, dat Axiome Concept® een oplossing biedt die exploitanten in staat stelt om alle technieken te centraliseren in één enkele interface op een betrouwbare, snelle en intuïtieve manier.

Subscriber management – Axi-GAP®

Axi-GAP® is a financial, commercial and billing solution for your parking. This module makes it easy to manage your customer subscriptions and thus optimizes administrative tasks. By listing all your customer contracts, Axi-GAP offers you a complete and instant view of your business. Axi-GAP allows the automatic generation of recurring invoices.

Functionalities of Axi-GAP® :

 • a centralized and multi-site customer database
 • a multi-criteria query with data export
 • management and digital archiving of documents
 • management of bank details for withdrawals / transfers
 • a location and zoning for preferential tariffs
 • management of subscriptions and associated parking fees
 • management of invoices, deadlines and regulations
 • automatic or manual invoicing
 • management of maps and means of access
 • a dematerialization of the macaron / ticket
 • a real-time link via web service or files with third-party systems
 • reports and statistics
 • solution batiment

  Intelligente beheer van de verlichting

  Combined with presence detection with a sensor or through video analysis, we can control a building's lighting from the Axiome Concept® supervisor in smart ways. Besides traditional lighting control, we can turn lights on or off or set their brightness in certain areas based on whether or not users are present.

  Beheer van videosystemen

  Gekoppeld aan de aanwezigheidsdetectie door middel van bewegingssensoren of door middel van bewegingsanalyse in CCTV, kunnen wij op een intelligente manier de verlichting aansturen in een gebouw vanaf een Axiome Concept® Supervisor. Naast de klassieke aansturing van de verlichting, kunnen wij ook de verlichting uitschakelen of een verlichtingsdrempel instellen voor bepaalde zones, afhankelijk van de aan- of afwezigheid van gebruikers.

  solution batiment

  Incidentenbeheer

  In geval van een incident of een belangrijke voorval op de site, is ons supervisie-gereedschap in staat om verschillende scenario’s te creëren om het personeel te begeleiden in het toepassen van de nodige procedures.
  Bij een brandalarm, bijvoorbeeld, wordt er een brandalarm weergegeven op de Supervisor, door middel van geolokalisatie wordt de exacte locatie in het gebouw bepaald, het dichtstbijzijnde videobeeld wordt weergegeven om alle twijfel uit te sluiten, en tenslotte worden de te volgen procedures in geval van brand weergeven op de Supervisor.
  Als de brand wordt bevestigd, kan de activatie van bepaalde automatische acties worden gekoppeld aan de procedure in het systeem, zoals het sluiten van brandwerende deuren, activatie van het rookafvoersysteem, de aansturing van de liften of het automatisch openen van de nooddeuren.
  Het automatiseren van de uit te voeren handelingen en van de te volgen procedures zorgt er voor dat de mensen die de leiding hebben, terdege begeleid worden bij het uitvoeren van hun taken in alle kalmte en rust.

  guillement-d Een volledig en gepersonaliseerd aanbod guillement-d

  Om ons aanbod volledig te maken, hebben wij eveneens modules ontwikkeld voor traceerbaarheid, analyse en gepersonaliseerde en specifieke statistieken om u te helpen bij het verfijnen van uw analyse en het optimaliseren van het beheer.

  Procedures

  Axi-PMS® is een beheermodule voor procedures en instructies. Deze is in staat om op uniforme wijze een geheel aan procedures uit te voeren vanuit één geharmoniseerd model, dat op elke denkbare situatie toepasselijk is, ongeacht het aantal te beheren sites. Axi-PMS® is gebaseerd op de laatste webtechnologieën, is open en makkelijk te implementeren, en heeft een geïntegreerde meertalige interface. Uw procedures zijn geautomatiseerd en kunnen automatisch op de Supervisor verschijnen bij het opkomen van een alarm of bij het uitvoeren van een commando.
  Wenst u meer te weten over dit product Klik hier!

  solution batiment

  Mobiele toepassingen

  Axi-Mobile

  Axi-Mobile® is een aangepaste versie van Axi-View® en Axi-Orion® , beschikbaar voor Android Smartphones. Met deze app kan u in real-time alarmen visualiseren van al uw sites, commando’s uitvoeren op de technische apparatuur en live videobeelden bekijken.
  Met Axi-Mobile® heeft u de mogelijkheid om vanop een tablet of een smartphone verschillende apparaten te besturen zoals het openen van een slagboom, verlichting aansturen, het openen van een deur…
  Dankzij onze app en een eenvoudige verbinding met een mobiel netwerk, bent u permanent verbonden met uw sites, waar u ook bent.
  Wenst u meer te weten over dit product Klik hier!

  solution batiment

  Axi-Watch

  Axi-Watch® is een mobile applicatie voor identificatie en geolokalisatie van een bepaald voorval of incident op een site.
  Deze applicatie geeft de mogelijkheid aan een persoon die een bewakingsronde uitvoert om real-time een incident of voorval te melden met behulp van zijn Android Smartphone.
  Met Axi-Watch® kan men een foto’s, commentaar en geolokatie doorsturen via een webserver.
  Deze informatie wordt in real-time gemeld op de Supervisor PC, de informatie wordt verwerkt en doorgestuurd naar de betrokken diensten. Indien nodig kan het voorval in de wacht geplaatst worden of worden gearchiveerd.
  Wenst u meer te weten over dit product Klik hier!

  solution batiment

  Controlecentrum

  Axiome Connect® staat ter uwer beschikking om u te helpen bij het op maat ontwerpen van uw beheer op afstand, dit naargelang u wensen en noden. Ons controlecentrum biedt u 24 uur per dag, zeven dagen per week onmiddellijke assistentie, een actieve back-up en een efficiënt technische bijstandsteam.
  Ons bekwaam call center team is klantvriendelijk en beantwoordt de vragen van uw klanten in real-time, onmiddellijk en doeltreffend, dit ter volledige voldoening van uw klanten.
  Ons Controlecentrum-team beheert op afstand alle beheer-en veiligheidsapparatuur van uw sites. Ons Controlecentrum zorgt voor de optimalisatie van de werking van de apparatuur en de verbetering van het beheer van uw installaties.
  Wenst u meer te weten over dit product Klik hier!

  solution batiment

  Rejoignez-nous sur
  facebook

  Rejoignez-nous sur
  linkedin